Dobře zapečený kapr

Suroviny

1 menší kapr
150 g slaniny
8 větších brambor
2 cibule
zakysaná smetana
sůl
kmín
mletá sladká paprika
120 g másla
2 rajčata

recept nemá fotografii

Postup

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Kapra naporcujeme a do každého kousku uděláme ostrým nožem dva až tři zářezy. Slaninu si nakrájíme na plátky a každý plátek předem nařežeme na delší straně do "hřebínku". Takto připravené plátky slaniny vložíme do zářezů na kapřích porcích. Dvěma třetinami másla vymažeme zapékací misku, na dno poklademe plátky napůl uvařených brambor, osolíme je a pokmínujeme a na ně položíme připravené porce kapra. Ty rovněž s citem osolíme (pozor, je v nich slanina!), okořeníme mletou paprikou a poklademe kolečky cibule. Na povrch dáme plátky zbylého másla a ve vyhřáté troubě zapékáme asi 25-30 minut. Potom poklademe kolečky rajčat, zalijeme zakysanou smetanou a ještě naplno zapečeme asi 10 minut. Nejlepší přílohou jsou listy hlávkového, ledového či jiného salátu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 684x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dobře zapečený kapr


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist