Jidáše, velikonoční mazance

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
150 g tuku (Hera)
100 g cukru
2 žloutky
500 ml mléka
1 lžička soli
50 g droždí

recept nemá fotografii

Postup

Droždí necháme vykynout ve vlahém mléce, do kterého jsme předem přidali lžičku cukru. Tuk rozpustíme a necháme zchladnout. Všechny připravené suroviny smícháme a vypracujeme tužší kynuté těsto. Necháme ho v teplé místnosti kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Poté z těsta vyválíme menší válečky, které stočíme do spirálky nebo do oválku. Přeneseme na tukem vytřený plech, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vytopené troubě. Před podáváním mažeme medem.
Ze stejného těsta můžeme péci i velikonoční mazance. Do těsta v tomto případě ještě můžeme přidat rozinky, citronovou kůru a vanilkový cukr. Vyválíme bochánky, necháme je vykynout, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi. Pečeme v dobře vyhřáté troubě.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 990x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jidáše, velikonoční mazance


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist