Králík cukeťák

Suroviny

600 g králičího masa bez kosti
100 g cibule
250 g cukety
250 g zelené papriky
80 g rajčatového protlaku
50 g oleje
1 bobkový list
snítka saturejky
snítka řebříčku
sůl
10 g hladké mouky

recept nemá fotografii

Postup

Králičí maso rozdělíme na menší porce, omyjeme, osušíme, posolíme a v hluboké pánvi osmahneme ze všech stran. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Na zbylém oleji osmahneme cibuli (samozřejmě jsme ji předtím oloupali a nakrájeli na kostičky), přidáme koření, vložíme zpět králičí maso, podlijeme a dusíme téměř do měkka. Cuketu (mladou!) a papriku také očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme k dusícímu se masu. Promícháme a pod pokličkou ještě chvíli dusíme. Ke konci můžeme zaprášit hladkou moukou - potom samozřejmě ještě necháme chvíli vařit.
Poznámky:
V rajčatové sezóně můžeme samozřejmě rajčatový protlak nahradit čerstvými, dobře vyzrálými rajčaty. Před přidáním k masu je spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Máme-li rádi pikantnější pokrmy, může být část paprik i pálivých.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 907x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík cukeťák


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist