Brambory po provensálsku

Suroviny

700 g brambor
5 lžic olivového oleje
sůl
pepř
strouhaná kůra z jednoho citrónu
1 pórek
stroužek česneku
2 lžíce sekané petrželky
šťáva z jednoho citrónu
muškátový oříšek

recept nemá fotografii

Postup

Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a ty potom nakrájíme na hranolky. Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej a brambory na něm opékáme na středním ohni asi 5 minut. Osolíme je a opepříme. Občas lehce zamícháme. Potom přidáme strouhanou citrónovou kůru, přikryjeme pánev pokličkou a ještě opékáme asi 10 minut. Občas opatrně obrátíme a zamícháme. Zatím si očistíme pórek a nakrájíme jej na tenká kolečka. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Obojí vmícháme do brambor a přidáme ještě nasekanou zelenou petrželku. Dopékáme bez pokličky dalších 5 minut. Výsledkem by měly být křupavé brambory, které dochutíme citrónovou šťávou a troškou nastrouhaného muškátového oříšku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 004x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brambory po provensálsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist