Preclíky I

Suroviny

600 g hladké mouky
40 g droždí
200 ml mléka
1 Hera
1 rovná lžička soli
mák na posypání
vajíčko na potření

recept nemá fotografii

Postup

Mléko trochu zahřejeme, přidáme do něj jednou kostku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme na teplém místě vzejít. Zatím si odvážíme mouku, přidáme do ní špetku soli a nakrájíme na kousky Heru. Přilijeme kvásek a rukama zpracujeme na hladké těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme mouku. Nenecháváme kynout, ale hned tvarujeme preclíky. Těsto rozkrájíme na dílky, z každého vyválíme tenký váleček, odkrojíme kousek a zakulatíme preclík. Část rozšlehaného vajíčka vlijeme na mělký talířek, na jiný talířek nasypeme mák. Každý preclík nejdříve z jedné strany lehce namočíme ve vajíčku a potom v máku. Pečeme na tukem vytřeném plechu až do okamžiku, kdy preclíky začnou růžovět. Jsou křehké, dobré a pokud je nikdo hned nesní, vydrží i několik dní.Místo máku je také můžeme sypat solí a kmínem nebo sezamovými semínky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 456x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Preclíky I


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist