Srnčí stejky s banány

Suroviny

900 g odleželé a odblaněné srnčí kýty
sůl
150 g másla
6 banánů
trochu citrónové šťávy

Na brusinkovou omáčku:
120 g kompotovaných brusinek
60 g meruňkové zavařeniny
1 lžička hladké hořčice
1 lžíce červeného vína
1 lžíce rumu
1 lžíce citronové nebo pomerančové šťávy
sůl
pepř
cukr
pár kapek worchesterské omáčky
citrónová kůra

recept nemá fotografii

Postup

Ze srnčí kýty (odleželé a odblaněné) nakrájíme 6 silnějších řízků asi po 150 g. Lehce je naklepeme, osolíme a na tuku je po obou stranách opečeme. Upečené stejky odložíme na teplou mísu. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme, nepatrně osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a prohřejeme v rozehřátém másle. Poté půlky banánů rozkrájíme do tvaru vějířku, položíme je na upečené stejky a obojí polijeme brusinkovou omáčkou. Vhodnou přílohou je dušená rýže, bramborové krokety.

Příprava brusinkové omáčky:
Brusinky a zavařeninu rozmixujeme, přidáme ostatní přísady a omáčku dobře zamícháme. Brusinky můžeme nahradit rybízem naloženým ala brusinky.

Poznámky:
Srnčí kýtu většinou nezpracováváte příliš často, nebo alespoň mně se to tak často nestává. A tak si dejte záležet, jde o poměrně nákladnější jídlo pro slavnostní příležitosti. Krásně se hodí k zasněženému podzimnímu či zimnímu večeru. Již vás vidím, jak po dobrém jídle načínáte láhev vína…

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 382x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí stejky s banány


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist