Kulajda

Suroviny

300 g čerstvých hub
1.5 l vody
sůl
půl lžičky kmínu
600 g brambor
2 dl smetany
1 lžíce polohrubé mouky
4 vejce
kopr (čerstvý nebo sterilovaný)
ocet

recept nemá fotografii

Postup

Houby očistíme a nakrájíme na plátky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Obojí dáme vařit do osolené vody a přidáme kmín. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme smetanu, do které jsme rozmíchali mouku a necháme povařit. Nakonec polévku ochutíme nasekaným koprem a rozklepneme do ní vejce, která za stálého míchání necháme "srazit". Podle chuti můžeme přidat ocet.
Poznámky:
Tato polévka má množství "krajových" variant, takže je možné, že znáte i jiný způsob přípravy. Každopádně lze leccos změnit podle vlastní chuti a možnosti. Například houby lze použít i sušené (povaříme je předem ve vodě nebo v mléce), je možné použít i méně vajec (pokud právě nemilujete vaječné nitky v polévce, stačí i jedno). Pozor při dochucení octem, aby se polévka nesrazila! Přidáváme ho po kapkách a pouze do polévky odstavené ze zdroje tepla.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 755x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kulajda


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist