Krkonošský kuba

Suroviny

1 kompotová sklenice sušených hub
5 rohlíků (i starších)
1 cibule
4 stroužky česneku
400 ml mléka
sůl
mletý pepř
majoránka
sádlo na vytření pekáče
3-4 bílky

recept nemá fotografii

Postup

Sušené houby povaříme asi 5 minut v polovičním množství mléka (vaříme zvolna, hlídáme, aby mléko nepřeteklo). Rohlíky nakrájíme na kousky a povlažíme zbylým mlékem. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozkrojíme na 4 díly. Uvařené změklé houby procedíme, z navlhčených rohlíků případně vymačkáme přebytečné mléko. Na masovém strojku meleme střídavě houby, kousky rohlíků, cibuli a česnek. Do mleté směsi přidáme trochu soli (asi 1/2 lžičky), pepře a majoránky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do houbové směsi. Sádlem (nebo jiným tukem) vytřeme pekáč či zapékací misku a mletou směs do ní urovnáme. Dáme péci do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečeme tak dlouho, až okraje začnou hnědnout. Podáváme nakrájené na řezy. Je to velmi vydatné jídlo a dobře se zapíjí syrovým studeným mlékem.
Poznámka:
U nás doma se kuba či houbovec připravuje na Štědrý den k obědu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 121x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krkonošský kuba


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist