Provensálská ryba

Suroviny

600 g ryby (okoun, kapr, filé)
700 ml bílého vína
3 cibule
2 pórky
2 lžíce vegety
1 bílá veka
sůl
bobkový list

Omáčka:
6 stroužků česneku
6 lžic majolky
ocet
pepř
sůl
cukr



recept nemá fotografii

Postup

Ryby očistíme, omyjeme, osušíme a asi jednu a půl hodiny marinujeme v bílém víně. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Potom na ni vložíme ryby, posypeme je dvěma lžícemi vegety a přidáme nakrájený pórek a 1 bobkový list. Vše podlijeme vínem a dusíme asi 15-20 minut. Mezitím si připravíme majonézovou omáčku. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí. Pastu lehce vmícháme do majolky a dochutíme ji solí, pepřem, cukrem a octem a necháme ji vychladit. Z veky nakrájíme přibližně asi 12 plátků, které opečeme po obou stranách na oleji. Horké toasty dáme na nahřátý talíř a na ně navršíme porce upečené ryby. Při podávání přeléváme ryby česnekovou omáčkou.
Varianta s opečenými brambory je sice česká, ale také dobrá.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 178x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Provensálská ryba


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist