Kuřecí kousky na víně

Suroviny

1 kg kuřecího masa
6 stroužků česneku
sůl
250 ml bílého vína
4 lžíce oleje
1 lžička hořčice
½ lžičky pálivé papriky
½ lžičky sladké papriky
trochu mletého černého pepře

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí maso (mohou to být kuřecí prsa nebo i kuřecí stehna bez kosti, stejně tak jako maso krůtí, králičí nebo jehněčí) nakrájíme na středně velké kousky. Maso osolíme, česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu. Všechno dobře promícháme, misku s masem zakryjeme potravinářskou fólií a dáme alespoň na 24 hodin do chladna. Pracovat s masem začínáme asi 45 minut před plánovaným jídlem. Nejdříve si připravíme záliv z vína, hořčice a obou paprik. Na větší pánvi rozpálíme olej a maso na něm rychle osmahneme. Jakmile maso zbělí, přilijeme asi polovinu zálivu, promícháme a postupně přiléváme záliv, který vy se měl téměř vydusit. Hotové maso je měkké, pikantní a voňavé. Podáváme s rýží (na obrázku je do rýže vmíchána nasekaná zelená petrželka) a se zeleninovou oblohou či salátem.
Poznámka:
Je to rychlé a poměrně jednoduché jídlo. Kdo má rád ostřejší chuť, může přidat jemně nakrájenou feferonku nebo kyselou okurku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 687x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí kousky na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist