Rybí filé s ananasem

Suroviny

700 g rybího filé
1 větší pórek
1 konzerva ananasu
1 konzerva loupaných rajčat
2-3 lžíce sojové omáčky
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje
chilli papričky

recept nemá fotografii

Postup

Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Z ananasu v konzervě odcedíme šťávu a dáme ji stranou. Máme-li kolečka ananasu, nakrájíme je na kostičky. Rajčata z konzervy rozkrájíme na menší kousky nebo rozmačkáme vidličkou. Rozmražené filé osušíme, osolíme a opepříme a pokrájíme ho na kostky. Chilli papričky nakrájíme nadrobno nebo použijeme sušené chilli papričky. Na pánvi rozpálíme olej a z obou stran na něm opečeme kostky filé. Obracíme je velmi opatrně, aby se nerozpadly. Po opečení je vyjmeme z pánve, dáme stranou a udržujeme v teple. Na zbytku oleje opečeme ananas, zalijeme sojovou omáčkou, přidáme rajčata. Společně dusíme asi 3 minuty. Potom dosolíme, okořeníme pepřem a přidáme chilli papričky. Vložíme opečené filé a společně ještě chvíli na mírném ohni podusíme. Podáváme s chlebem nebo s bramborem.
Poznámka:
Je to lehké, méně kalorické jídlo. Správnou chuť dosáhneme použitím vhodného množství koření, použijeme ho spíše více než méně.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 799x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rybí filé s ananasem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist