Telecí frikadely se sýrem

Suroviny

(pro 4 osoby)
400 g mletého telecího masa
2 žloutky
1/8 l smetany
2 lžíce sekané petrželky
špetka strouhaného muškátového oříšku
1 lžička soli
½ lžičky pepře
300 g špenátu (listy)
3 lžíce másla
4 plátky sýra

recept nemá fotografii

Postup

Maso umeleme nejlépe až před přípravou, aby bylo jedné a šťavnaté. Smícháme ho se žloutkem, smetanou a kořením. Ze směsi utvoříme 4 velké, ploché frikadely (placky). Špenát důkladně opláchneme a dáme do 2 l vařící osolené vody, necháme přejít varem a v cedníku prolijeme studenou vodou, vodu opatrně vymačkáme. Dvě lžíce másla rozpustíme při vyšší teplotě a frikadely v něm za častějšího obracení opečeme, pak je vložíme do horké zapékací mísy a pokryjeme špenátem. Vypečenou šťávu rozředíme troškou vody a nalijeme ji na špenát. Frikadely pokryjeme plátky sýra, přiklopíme a necháme ho roztavit při nízké teplotě.
Podáváme s opečenými bramborami nebo opečeným chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 243x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,50 (počet: 2) 9,50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Telecí frikadely se sýrem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist