Anita řezy

Suroviny

50 g másla
2 vejce
180 g cukru
30 g kakaa
100 ml mléka
120 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
špetka soli
tuk a mouka na
na formu.

Rumová šlehačka: 1/2 litru šlehačky
3 lžíce cukru
50 ml rumu

recept nemá fotografii

Postup

Den předem si připravíme šlehačku. Cukr necháme v nádobě na mírném ohni roztavit do zlatova a potom vmícháme horkou smetanu ke šlehání. Za stálého míchání zahříváme tak dlouho, až se karamel rozpustí. Odstavíme, vmícháme rum a necháme do druhého dne v lednici.
Na piškot utřeme máslo se žloutky, přidáme cukr a kakao, po lžičkách vmícháme vlažné mléko, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec sníh
z bílků mírně osolený. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou poprášený plech. Vychlazenou karamelovou smetanu z předešlého dne ušleháme a potřeme jí upečený a vychladlý moučník. Krájíme na kostky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 829x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Anita řezy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist