Čokoládový dezert sestřenek Deboasnesových

Suroviny


250 g másla
400 g hořké čokolády
2 lžíce instantní kávy
130 g cukru krupice
100 g polohrubé mouky
9 vajec
(100 g sekaných ořechů nebo mletých mandlí)
(smetana ke šlehání na ozdobení)

recept nemá fotografii

Postup

Máslo nakrájíme na kousky, čokoládu nalámeme a rozpustíme je buď na mírném ohni, nebo v hrnečku vloženém do většího hrnce s vroucí vodou nebo v mikrovlnce. Máslo a čokoláda by se měly slít v jednolitou hmotu. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme asi 10 minut chladnout. Poté přidáme instantní kávu, cukr, mouku a případně sekané ořechy nebo mleté mandle. Nakonec vmícháme postupně žloutky jeden za druhým. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do připravené hmoty. Tu vlijeme do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané formy. Vložíme do trouby si předehřáté na 150 stupňů a pečeme asi 20 minut. Vnitřek moučníku by měl zůstat měkký. Před podáváním nakrájíme a můžeme ozdobit šlehanou smetanou.

Prý je lepší péci při 180 stupních po dobu asi 30 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 654x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čokoládový dezert sestřenek Deboasnesových


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist