Zelná s haluškami

Suroviny

1 konzerva bílých fazolí (Heinz)
300 g kysaného zelí
6 zrnek pepře
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
1 vrchovatá lžička mleté papriky
1 velký brambor
2 stroužky česneku
hrubá mouka
1 lžíce sádla
50 g anglické slaniny

recept nemá fotografii

Postup

Do dvou litrů vařící osolené vody vsypeme obsah konzervy, přidáme pepř a pokrájené kysané zelí. Necháme vařit a zatím si na pánvi rozpustíme sádlo a necháme na něm zpěnit nakrájenou cibuli. Přidáme dvě lžíce hladké mouky a papriku, promícháme a zalijeme trochou studené vody. Tuto směs vlijeme do vařící polévky, dobře zamícháme a necháme provařit. Zatím si oloupeme a nastrouháme brambor, smícháme ho s hrubou moukou a vytvoříme tužší bramborovou směs, kterou si přeneseme na prkénko. V jiné nádobě přivedeme do varu osolenou vodu, z prkénka oddělujeme nožem kousky těsta a rychle je házíme do vařící vody. Jakmile vyplavou na hladinu, vyjmeme je děrovanou naběračkou a předáme je do zelné polévky. Slaninu pokrájíme na proužky orestujeme na pánvi, a přidáme na závěr do polévky. Můžeme ozdobit zelenou petrželkou.
Polévka je to vydatná, takže ji uvítáme spíše v zimních měsících, kdy ji můžeme podávat třeba k večeři. Je také trochu náročnější na přípravu, takže se vyplatí uvařit jí větší množství. Ostatně jako každá polévka s kyselým zelím chutná druhý den ještě lépe.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 336x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelná s haluškami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist