Hovězí ptáčky se sardelovým máslem

Suroviny

6 plátků hovězího masa na ptáčky
3 nožičky párků
6 plátků anglické slaniny
¾ tuby sardelové pasty
180 g másla
2 větší cibule
3 lžíce hladké mouky
1 l hovězího vývaru
15 kuliček celého pepře
10 kuliček nového koření
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso naklepeme, jenom lehounce osolíme (pozor, sardelová pasta je slaná) a opepříme. Ze 120 g másla a sardelové pasty utřeme sardelové máslo, kterým plátky po jedné straně potřeme. Na každý plátek potom dáme slaninu a půl párku a nití svážeme do úhledného ptáčku. Na zbytku másla osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a na ní ptáčky zlehka opečeme. Přidáme koření a bez podlévání, jen na cibulovém základě, dusíme ptáčky ve vlastní šťávě téměř do změknutí. Když je maso skoro měkké, vyjmeme ptáčky na talíř, do šťávy přisypeme mouku, lehce ji osmažíme, rozředíme vychladlým vývarem, vrátíme do vzniklé omáčky ptáčky a dodusíme. Nakonec ptáčky vyjmeme na mísu a omáčku na ně přecedíme. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Poznámky:
Recept je převzatý z inzerované knížky Vaření s Čirinou. Výsledek opravdu chutná báječně a ocení ho zejména příznivci klasických českých pokrmů a omáček. Jak je vidět na fotografii, omáčku jsem nakonec necedila, jen jsem vybrala lžící kuličky pepře a nového koření.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 687x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí ptáčky se sardelovým máslem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist