Kapr na šlehačce

Suroviny

1 kapr
1 velká cibule
3 stroužky česneku
100 g tvrdého sýra
1 vejce
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce kečupu
200 ml smetany ke šlehání
½ lžičky mletého černého pepře
špetka muškátového květu
sůl
pažitka
50 g másla
čerstvá zelenina na oblohu

recept nemá fotografii

Postup

Kapra očistíme (není nutné odstraňovat kůži!), rozporcujeme, opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme asi s jednou lžičkou soli a touto směsí potřeme kapří porce. Zapékací misku vytřeme máslem, připravené porce do ní naskládáme a posypeme je mletým pepřem (nejlepší je čerstvě mletý). Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky a navršíme na rybí porce. Smetanu smícháme s vejcem, kečupem, hořčicí, muškátovým květem a provensálským kořením a touto směsí zalijeme kapra. Zapékací misku vložíme do trouby rozehřáté asi na 200 stupňů C (necháme ji odkrytou) a zapékáme asi půl hodiny. V polovině zapékání posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a nasekanou pažitkou.
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo hranolky a čerstvá zelenina na oblohu.
Poznámka:
Pokud nemusíte kapra čistit a porcovat, je to snadné a rychlé. Ale v každém případě je to velmi chutné.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 815x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr na šlehačce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist