Nálev na znojemské okurky

Suroviny

1,5 l vody
0,5 l octa
150 g cukru
80 g soli
18 ks cukerínu
5 ks nového koření
5 ks pepře
1 bobkový list
mrkev
cibule
petržel
křen
kopr
hořčičné semínko

ukázka receptu Nálev na znojemské okurky
Posunovut vlevo
ukázka receptu Nálev na znojemské okurky
Posunout vpravo

Postup

Vodu s octem, cukrem, cukerínem, solí a kořením svaříme. Očištěné okurky naskládáme do zavařovacích sklenic, proložíme kolečky cibule, mrkve, petržele a větvičkou kopru. Do každé sklenice dáme půl čajové lžičky hořčičného semínka a zalijeme horkým nálevem i s kořením a kouskem bobkového listu. Sklenice uzavřeme a necháme 24 hodin odstát. Pak zavařujeme 20 minut při teplotě 80.C.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 14 929x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,52 (počet: 21) 8,52 21 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nálev na znojemské okurky

Znojemská okurka, družstvo: čtvrtek 25. března 2010
Milí přátelé Znojemské okurky. Všem vám ušetřím spoustu práce a času. Nejlepší je si koupit Znojemský macerát na okurky a zeleninu a můžete doma dělat zázraky. A to jak při zavařování tak u čerstvých salátů nebo dochucování jídel. Přeji hezké gurmánské prožitky se Znojemským macerátem.
anonym: středa 25. července 2007
ujdeto

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist