Vánoční suchary

Suroviny

80 g másla
500 g polohrubé mouky
20 g cukru moučka
20 g droždí
1 vejce
citronová kůra
mandle
mléko

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve rozdrobíme do 100 ml vlahého mléka droždí a necháme ho vzejít. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme. Změklé máslo utřeme se žloutkem a cukrem, přidáme mouku, kvásek, mandle, citrónovou kůru a tolik mléka, aby vzniklo těsto tuhé asi jako na vánočku. Těsto vařečkou vypracujeme do hladka, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Poté z něho vytvoříme dvě dlouhé šišky, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, opět přikryjeme utěrkou a necháme znovu vykynout asi půl hodiny. Potřeme je rozšlehaným bílkem s vodou a ve středně vyhřáté troubě upečeme do červena. Druhý den je nakrájíme ostrým nožem na plátky, poskládáme na plocho na plech a na něm je upečeme do růžova. Ještě teplé je obalíme v moučkovém cukru.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 589x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vánoční suchary


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist