Hovězí plátky na kari

Suroviny

4 plátky zadního hovězího masa
3 cibule
100 g tvrdého sýra (gouda, eidam)
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce kari koření
olej
masový vývar
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
špetka tymiánu
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Plátky hovězího masa z obou stran lehce naklepeme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Váha cibule by měla zhruba odpovídat váze masa. V kastrolu (nejlépe se silným dnem) rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Vložíme připravené maso a opečeme ho po obou stranách. Přidáme hořčici, bobkový list, nové koření, tymián a kari. Maso podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme do měkka. Dáváme pozor, aby se nepřipalovalo. Je-li třeba, podlijeme. Na závěr přidáme část nastrouhaného sýra – ten omáčku zahustí.
Podáváme s vařenou rýží a na talíři ozdobíme maso a omáčku zbývajícím nastrouhaným sýrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 867x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí plátky na kari


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
TOPlist