Bulharská rýžová polévka

Suroviny

400 g jehněčího či kůzlečího masa
1 mrkev
kousek celeru
1 petržel
3 listy kapusty
1 cibule
3 lžíce rajčatového protlaku
sladká paprika
lžíce másla
sůl
100 g rýže
100 ml zakysané smetany
1 vejce
1 lžíce hladké mouky
zelená petrželka
2 l vody

recept nemá fotografii

Postup

Na kusy nasekané maso vložíme do vlažné osolené vody a vaříme. Zatím si očistíme a nakrájíme všechny zeleninu a osmažíme ji na másle. Když je maso poloměkké, přidáme ji do polévky. Přisypeme špetku mleté červené papriky a přidáme spařenou rýži. Vše vaříme do měkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na proužky a vložíme zpět do polévky.
Zakysanou smetanu rozšleháme s moukou a vajíčkem, tuto směs vlijeme na závěr do polévky a rozmícháme. Necháme přejít varem a odstavíme. Na talíři polévku ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka: Je to vydatnější hustá polévka, ale lehce stravitelná i v létě.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 381x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bulharská rýžová polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist