Šuei-ču-žou podle Čiriny

Suroviny

600 g vepřové kýty
2 vejce
4 lžíce škrobu
200 ml oleje
hrst namočených černých hub
200 g bílého zelí
zelený pórek
3 chilli papričky
200 ml sojové omáčky
2 lžíce máčeného škrobu

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do mísy. Na to vyklepneme dvě vajíčka, přidáme 4 lžíce škrobu a promícháme. Vznikne nám těstíčko a maso v něm necháme tak půl hodinky odpočinout. Zatím si na kostičky nakrájíme a spaříme zelí, namočíme černé houby, nakrájíme zelenou část pórku na kostičky a nakrájíme také chilli papričky. Připravíme si máčený škrob.
Na hlubší pánvi si rozpálíme olej a naložené maso v něm opečeme. Dvěma vidličkami ho roztrháme. Jakmile je maso opečené, odlijeme přebytečný olej a k masu přidáme nejprve zelí, pak chilli papričky, houby a pórek a vše společně rychle orestujeme. Nakonec zalijeme sójovou omáčkou a zatáhneme máčeným škrobem. Podáváme s vařenou nesolenou rýží (aby lépe vynikla chuť hlavního jídla).
Poznámky:
Trochu jsem si výchozí recept upravila. Použila jsem sušené české houby (kterých mám doma spoustu) a méně sojové omáčky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 619x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Šuei-ču-žou podle Čiriny


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist