Jeřabinový kompot s jablky

Suroviny

1 kg zralých jedlých jeřabin
1 kg očištěných jablek
kyselina citrónová
Nálev:
400 ml vody
400 g cukru

recept nemá fotografii

Postup

Jeřabiny otrháme od třapin a stopek, dobře vypereme ve studené vodě, krátce povaříme (asi 5 minut), zcedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Cukr rozpustíme ve vodě, tímto nálevem jeřabiny zalijeme a necháme 24 hodin proslazovat.
Druhý den omyjeme a oloupeme jablka, odstraníme jádřince a jablka nakrájíme na osminky. Očištěná a nakrájená jablka vkládáme do vody s 5 g kyseliny citrónové, aby na vzduchu nezhnědla. Potom je v této vodě povaříme asi 3 až 5 minut, odcedíme a necháme okapat.
Nálev z jeřabin slijeme, jeřabiny necháme okapat a do zavařovacích sklenic střídáme vrstvu jablek a jeřabin. Nálev z jeřabin přivedeme k varu a ovoce jím zalijeme. Sklenice uzavřeme víčkem a sterilujeme (zahřát na 90 stupňů a teplotu udržovat po 20 minut).
Poznámka:
Je to dost piplačka, ale když máte hodně jeřabin i jablek, je to zase něco jiného. Nevšední kompot můžete využít nejen jako zákusek po jídle, ale třeba i do pohárů. Takto připravené jeřabiny můžete zavařit i do malých skleniček a použít k ozdobení chlebíčků či jednohubek. Výborně doplňují česnekové pomazánky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 755x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0,00 (počet: 1) 0,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jeřabinový kompot s jablky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist