Kuřecí řízky s třešňovou omáčkou

Suroviny

4 ks kuřecích prsou
sůl
grilovací koření
olej
300 g hodně zralých třešní
1 lžička škrobové moučky
špetka skořice
citrónová šťáva
1 lžíce zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a podélně nařízneme tak, aby nebyla příliš vysoká. Přes fólii lehce naklepeme, posypeme grilovacím kořením, pokapeme olejem, naskládáme na sebe a necháme v chladnu chvíli odležet.
Zatím se věnujeme přípravě omáčky. Třešně musíme nejdříve odpeckovat. Potom je vložíme do kastrolku, podlijeme dvěma lžícemi vody a pod pokličkou pomalu dusíme do změknutí. Měkké třešně rozmixujeme, přichutíme špetkou skořice a citrónové šťávy. Znovu zahřejeme, přimícháme škrobobou moučku rozmíchanou v jedné lžíci vody a necháme velmi krátce přejít varem. Odstavíme ze zdroje tepla, ale přikryjeme pokličkou, aby omáčka nevychladla.
Připravené kuřecí řízky opečeme na oleji po obou stranách, na talíři polijeme ovocnou omáčkou a ozdobíme lžičkou zakysané smetany a případně spirálkami citrónové kůry.
Poznámka:
Obdobně můžeme připravit i omáčku z višní, i u nich je důležité, aby byly spíše přezrálé. Nejenže jdou dobře odstranit pecky, ale omáčka má také lepší a výraznější chuť.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 341x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí řízky s třešňovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist