Králík na olivách II.

Suroviny

1 králík
1 konzerva nasekaných rajčat (500 g)
1 cibule
1 mrkev
1 menší celer
olej (olivový)
200 ml červeného vína
20 oliv
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Králíka rozporcujeme, opláchneme, osušíme a osolíme. Očistíme si všechnu zeleninu a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme olej a nejdříve na něm orestujeme cibuli, mrkev a celer. Potom přidáme maso a opečeme po všech stranách. Zalijeme vínem a přidáme nasekaná rajčata z konzervy. Kastrol přiklopíme pokličkou a na mírném příkonu tepla dusíme králičí maso v zelenině. Občas promícháme, je-li třeba podlijeme. Když je maso téměř měkké, přidáme olivy.
Vhodné přílohy: těstoviny, rýže, brambory, pečivo...
Poznámka:
V létě lze nahradit konzervovaná rajčata čerstvými, dobře vyzrálými rajčaty, která před použitím spaříme a oloupeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 728x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na olivách II.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist