Růžový ptáček

Suroviny

4 kuřecí řízky
150 g šunky
2 lžíce mletých mandlí
2 lžíce rozinek
3 lžíce kaparů
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce rajčatového protlaku (kečupu)
200 ml smetany ke šlehání
200 ml vody
1 lžička škrobové moučky
olej
mletý pepř
sůl
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme náplň. Rozinky propláchneme, necháme okapat a nasekáme. Jemně posekáme i kapary a přidáme k rozinkám. Umeleme nebo jemně posekáme mandle a zelenou petrželku. Šunku nakrájíme nadrobno. Přidáme zakysanou smetanu a všechno smícháme.
Kuřecí řízky naklepeme přes fólii, nevadí, když se nám rozdělí na dva kusy – uděláme menší závitky. Maso po obou stranách osolíme, opepříme, potřeme tence náplní a pevně zavineme. Spojíme párátky nebo jehlami na závitky. Připravené závitky opečeme po všech stranách na oleji, zalijeme smetanou promíchanou s protlakem a hrnkem vody. Kastrol přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Omáčku podle chuti přisolíme a opepříme. Pokud je omáčka řídká, zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve lžíci vody.
Podáváme s rýží a kolečkem citrónu nebo s kroužky pórku na ozdobu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 165x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Růžový ptáček


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist