Kapr Kotányi

Suroviny

½ kapra (4 porce)
1 citrón
sůl
olej
máslo
koření Ryby Kotányi

recept nemá fotografii

Postup

Kapra očistíme, opáchneme, osušíme a rozporcujeme. Můžeme použít i mražené půlky kapra– dostanou je běžně v supermarketech. Potom maso rozmrazíme a odsajeme přebytečnou vodu. Každou porci masa dobře osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme kořením – na 4 porce použijeme asi dvě rovné čajové lžičky koření. Takto připraveného kapra necháme asi 1 hodinu odležet v chladnu.
Na dno zapékací misky vložíme plátky másla, na to naskládáme kapří porce. Misku přikryjeme poklicí nebo utěstníme alobalem a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme asi 40 minut – většinou není třeba podlévat.
Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší posypanou kousky nasekaného pórku. Na maso položíme plátek citrónu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 246x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr Kotányi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist