Hlávkový salát (pro začínající kuchařky)

Suroviny

1 hlávkový salát
ocet
sůl
mletý pepř
cukr krupice

recept nemá fotografii

Postup

Hlávkový salát rozdělíme na jednotlivé listy - porušené nebo oschlé listy vyhodíme. Do dřezu nebo do velké mísy si napustíme odraženou vodu a listy salátu do ní ponoříme. Lehce rukou promícháme necháme asi 3 minuty odstát. Nečistoty - zejména zrnka písku klesnou ke dnu. Potom listy salátu vyjmeme a necháme okapat nejlépe na mřížce nebo ve velkém sítu. Pokud salát není ještě úplně čistý, celou proceduru ještě jednou opakujeme.
Okapané listy salátu natrháme na kousky a dáme do salátové misky. Asi do 200 ml vody přidáme 3 lžíce octa, rovnou lžičku soli a rovnou lžičku cukru. Promícháme a necháme rozpustit. Nakonec přidáme trochu mletého pepře - asi 1/4 kávové lžičky. Promícháme a nálevem zalijeme připravený hlávkový salát těsně před podáváním.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 002x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hlávkový salát (pro začínající kuchařky)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist