Třešňová bublanina II

Suroviny

5 vajec
100 g tuku (Hera)
250 g moučkového cukru
špetka soli
2 lžíce smetany (mléka)
250 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička nastrouhané citrónové kůry
500 g třešní

recept nemá fotografii

Postup

Změklý tuk utřeme se žloutky a moučkovým cukrem do pěny, přidáme smetanu, citrónovou kůru, sůl, mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonce tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou. Poklademe třešněmi a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Před podáváním pocukrujeme.
Poznámky:
Tato bublanina je na celý velký plech, nejlepší je první den po upečení. Místo třešní můžeme samozřejmě použít jiné vhodné drobnější ovoce (višně, rybíz, borůvky), ale i broskve nakrájené na plátky nebo pokrájené meruňky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 764x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Třešňová bublanina II


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist