Ovocný čaj

Suroviny

2 kg ovoce
1 kg cukru krupice nebo krystaů
2 citrony
skořice podle chuti (asi 1 trubičku celé skořice) nebo badyán
8 hřebířčků

recept nemá fotografii

Postup

Ovoce omyjeme, větší ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky zbavíme jaderníků a oloupeme, peckovice odpeckujeme), ovoce dáme do pekáče, přidáme koření, śťávu z citronů a omytou kůru z jednoho citronu nakrájenou na tenoulinké proužky. Zamícháme, posypeme cukrem a dáme do trouby na 250 stupňů na 10 minut, aby cukr zkaramelizoval. Pak přidáme asi 2 dl vody, rumu nebo ovocné šťávy a ještě 10 minut pečeme na 250 stupňů C. Horké plníme do sklenic, které obrátíme dnem vzhůru. V zimě dáme do hrnečku asi 2-3 lžičky směsi, zalijeme horkou vodou a případně dochutíme cukrem, rumem ap. Věřte, že zahřeje.
Koření je lépe dát do malého sítěného sáčku a po upečení vyndat

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 303x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ovocný čaj


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist