Králík na smetaně

Suroviny

1 králík
80 g slaniny
3 lžíce másla
1 cibule
300 g kořenové zeleniny
několik kuliček pepře a nového koření
bobkový list
1 lžíce hladké mouky
300 ml smetany
sůl
2 lžíce citrónové šťávy

recept nemá fotografii

Postup

Králičí maso odblaníme, rozdělíme na porce a maso protáhneme polovinou dávky slaniny. Potom osolíme. Výhodnější je, když máme třeba jen králičí zadek (hřbet a stehna). Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky. Očistíme i všechnu zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme máslo a na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Na tomto základu opečeme i maso po všech stranách. Potom mírně podlijeme vodou, přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Pekáč přikryjeme a pečeme v troubě. Občas kontrolujeme a podle potřeby maso poléváme vypečenou šťávou nebo podléváme.
Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Vyjmeme i koření (alespoň bobkový list) a šťávu rozmixujeme. Zalijeme ji smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky, osolíme, okyselíme, promícháme, vložíme zpět porce masa a společně krátce provaříme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 074x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na smetaně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist