Bretaňské fazole I.

Suroviny

400 g bílých fazolí
50 g sádla
1 cibule
30 g hladké mouky
1/2 kostky zeleninového bujónu
3 stroužky česneku
majoránka
rajský protlak nebo kečup
sůl, pepř
petrželová nať
ocet
cukr

ukázka receptu Bretaňské fazole I.
Posunovut vlevo
ukázka receptu Bretaňské fazole I.
Posunout vpravo

Postup

Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě, druhý den je uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zpěníme na sádle, zasypeme moukou a osmažíme za stálého míchání dozlatova. Ve vývaru z fazolí rozmícháme zeleninový bujón a zalijeme jím cibuli. Přidáme 3 lžíce rajského protlaku nebo 5 lžic kečupu, oloupaný a utřený česnek, pepř a sůl. Vše povaříme tak, aby vznikla hustší omáčka. Podle chuti okyselíme octem, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem.
Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou a podáváme s bílým chlebem.
Můžeme je také podávat s klobásou nebo vařenými vejci.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 9 528x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,50 (počet: 8) 8,50 8 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bretaňské fazole I.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist