Ovocné knedlíky dle Čiriny
Suroviny
2 balíčky polotučného tvarohu
2 vejce
150 až 200 g hrubé mouky
110 g strouhanky
Ovoce (jahody, meruňky)Na posypání:
250 g tvrdého tvarohu
50 g másla
moučkový cukr
Postup
Nejdříve si připravíme ovoce - očistíme, opláchneme a necháme oschnout. Pokud by zůstalo vlhké, špatně by se do knedlíků balilo. Z tvarohu, vajec, mouky a jemné strouhanky uhněteme hladké těsto - mělo by být středně tuhé, aby se s ním dobře pracovalo. Množství mouky je závislé na druhu tvarohu, začínáme na 150 g a podle potřeby přidáváme.Těsto rozválíme na pomoučené vále, rozkrájíme na čtverečky a do každého čtverečku zabalíme kousek ovoce. Pomoučenýma rukama v dlani tvarujeme menší knedlíky. Vkládáme je do vařící vody, vařečkou je lehce oddělíme ode dna a vaříme je krátce podle velikosti knedlíků. Jahodové z větší jahody se vaří asi 7 minut od chvíle, kdy se voda po vložení knedlíků začne znovu vařit.
Vyjmeme je děrovanou naběračkou a na talíři je vidličkou propícháme, aby z nich vyšla pára. Můžeme je posypat cukrem, nastrouhaným tvrdým tvarohem a zakapat rozpušteným. Nebo je můžeme polít zakysanou smetanou, ve které jsme rozmačkali několik jahod a pocukrovat. Nebo posypeme třeba na másle opečenou strouhankou.
Volně podle knížky Vaření s Čirinou
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 594x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ovocné knedlíky dle Čiriny
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!