Panenka balenka

Suroviny

600 g vepřové panenky
200 g anglické
slaniny
100 g sušených meruněk
2 lžíce hořčice
2 lžíce olivového oleje
čerstvě mletý pepř
máslo a olej na opečení
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Vepřovou panenku nakrájíme asi na 2 cm silné špalíčky. Každý trochu rukou rozmáčkneme. Hořčici smícháme s olejem a maso po obou stranách touto směsí potřeme a posypeme čerstvě mletým pepřem. Necháme asi hodinu odležet v chladnu.
Zatím si můžeme připravit přílohu - opečené brambory smíchané s proužky opečených paprik.
Sušené meruňky propláchneme horkou vodou, necháme okapat a pokrájíme na proužky. Zapékací misku vyložíme anglickou slaninou tak, aby část plátků slaniny přesahovala okraj a dala se použít na překrytí masa. Na oleji s máslem opečeme naložené maso po obou stranách, vložíme do zapékací misky, osolíme, posypeme nakrájenými meruňkami, přikryjeme přesahující slaninou a vložíme do trouby vyhřáté na 220 st. C. V troubě ponecháme asi 5 minut, slanina by měla být křupavá. Ne déle.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 116x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Panenka balenka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist