Kuřecí jatýrka na šalvěji s nudlemi

Suroviny

500 g kuřecích jater
1 větší cibule
3 lžíce oleje
10 lístků čerstvé šalvěje (nebo 1 lžička sušené)
sůl
mletý pepř
3 lžíce bílého vína
4 lžíce smetany ke šlehání
3 lžíce strouhaného parmazánu
500 g širokých nudlí

recept nemá fotografii

Postup

Příprava jater je velmi rychlá, takže začneme tím, že si dáme vařit osolenou vodu na těstoviny.
Játra opláchneme, necháme okapat, pokrájíme na větší kusy. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme na kostičky. Lístky šalvěje hrubě nasekáme. Na pánvi s vyšším okrajem nebo v kastrolu rozpálíme olej a osmahneme na něm do zlatova cibulku. Přidáme játra, šalvěj, osolíme a opepříme. Zprudka restujeme. Jakmile játra zešednou, přidáme víno a asi minutu povaříme. Potom zalijeme smetanou, ztlumíme příkon tepla a necháme další minutu jen táhnout. Přimícháme parmazána a uvařené, slité a okapané těstoviny.
Podáváme s čerstvou zeleninou
Volně podle knížky V kuchyni s Čirinou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 768x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí jatýrka na šalvěji s nudlemi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist