Bylinkové banketky

Suroviny

450 g hladké pšeničné mouky
150 g špaldové mouky
2 vejce
2 lžičky soli
1 lžička cukru
250 ml mléka
160 ml oleje
20 g droždí
hrst čerstvých bylinek
(bazalka, hladká petrželka, libeček)

recept nemá fotografii

Postup

Do části vlahého mléka s lžičkou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Zatím si odvážíme mouky, přidáme sůl, vajíčka olej, zbývající mléko, nasekané čerstvé bylinky a vzešlý kvásek. Vařečkou (nebo ve hnětači) vypracujeme hladké a lesklé těsto. S těstem se velmi dobře pracuje i vařečkou, není příliš tuhé. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout, až zdvojnásobí svou velikost.
Rozdělíme na stejně velké dílky a vytváříme menší válečky.
Dáme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem, sezamem či kmínem podle chuti. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
Podáváme jako přílohu třeba k salátům.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 792x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bylinkové banketky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist