Zelné závitky

Suroviny

1 menší hlávka bílého zelí
500 g kysaného zelí
500 g mletého vepřového nebo míchaného masa
2 hrnky uvařené rýže
1 plechovka krájených rajčat
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
lžíce sladké papriky
sůl
sádlo na pekáč

recept nemá fotografii

Postup

Hlávky zelí krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme ji a po zchladnutí postupně rozebereme na listy.
Mleté maso osolíme, promícháme s nasekanými rajčaty včetně šťávy a s rýží. Touto směsí plníme jednotlivé zelné listy, které svineme a klademe těsně vedle sebe do pekáčku, který jsme vytřeli sádlem. Na závitky navrstvíme kysané zelí a koření. Pokud nám zbylo povařené hlávkové zelí, jemně ho nakrájíme a přidáme nezi závitky. Zalijeme trochou vývaru (nebo vodou), ale ne moc, protože maso i zelí pustí dost tekutiny. Přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě při teplotě asi 180 st. C po dobu 40 minut. Ke konci odkryjeme a necháme zčervenat.
Podáváme s chlebem. Do vypečené šťávy můžeme zamíchat i zakysanou smetanu, jídlo bude vydatnější.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 425x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelné závitky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist