Pstruh na víně

Suroviny

4 pstruzi
1 cibule
750 ml červeného vína
1 bobkový list
sůl
citrónová kůra

recept nemá fotografii

Postup

Vykuchané pstruhy opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Uvnitř i na povrchu osolíme a necháme asi půl hodiny odpočinout v chladnu.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na velké pánvi (kam se vejdou ti 4 pstruzi) přivedeme do varu červené víno, vsypeme do něj nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list a trochu nastrouhané čerstvé citrónové kůry. Zmírníme příkon tepla a necháme asi další 2 minuty probublávat. Potom do vína vložíme pstruhy a za stále mírného varu necháme ve víně asi 10 minut. To úplně stačí, aby bylo jejich masíčko krásně měkké a voňavé. Zhruba v polovině doby jsem je opatrně otočila, protože jsem je neměla ve víně úplně ponořené. Při manipulaci je však třeba postupovat opatrně, aby pstruzi zůstali celí.
Hotové pstruhy můžete podávat jak s vařeným nebo ještě lépe opečeným bramborem. Vhodnou přílohou jsou také krajíčky veky opečené na másle. A samozřejmě nějaká ta listová zelenina.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 128x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pstruh na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist