Krůtí kari se žampiony

Suroviny

600 g krůtích prsou
6 větších žampionů
250 ml smetany
1 lžička kari koření
sůl
1 lžička citrónové šťávy
1 malá cibule
kousek másla
1 lžička škrobové moučky

recept nemá fotografii

Postup

Maso z krůtích prsou nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme (stačí vlhkým hadříkem, není nutnou loupat) a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky.
V kastrolu rozpálíme máslo a zpěníme na něm cibuli. Na tom orestujeme krůtí maso, posypeme kari kořením a osolíme. Promícháme a zalijem asi 100 ml teplé vody. Krátce podusíme, maso je velmi rychle měkké. Na závěr přidáme žampiony, jakmile zavadnou, přilijeme smetanu, promícháme. Přidáme škrobovou moučku, kterou jsme rozmíchali předem v troše vody, omáčka se tím zahustí. Úplně na závěr po kapkách přidáme citrónovu šťávu a podle chuti dosolíme.
Podáváme s rýží.

Poznámka:
Příprava je rychlá, tepelná úprava masa s omáčkou trvá skoro stejně dlouho jako vaření rýže, která je nejvhodnější jako příloha.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 870x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krůtí kari se žampiony


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist