Vepřové plátky po znojemsku

Suroviny

4 plátky z vepřové kýty
2 cibule
olej
sůl
mletý pepř
8 kyselých okurek
100 ml bílého vína
1 lžíce hladké mouky

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové plátky opláchneme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čtyři okurky si nakrájíme na kolečka.
V kastrolu rozpálíme olej a vepřové plátky na něm rychle orestujeme po obou stranách. Vyjmeme se z kastrolu a udržujeme v teple. Do kastrolu dáme pokrájenou cibuli a také ji orestujeme. Přidáme pokrájené kyselé okurky, přilijeme bílé víno, promícháme a vrátíme maso. Přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme do měkka. Občas kontrolujeme a je-li třeba, podlijeme vlahou vodou.
Před koncem dušení rozmícháme mouku v několika lžících vody a šťávu zahustíme. Necháme ještě asi 10 minut provařit.
Podáváme s rýží a ozdobíme kyselou okurkou nakrájenou do vějířku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 088x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové plátky po znojemsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist