Slovenská živáňská

Suroviny

200 g hovězí svíčkové
200 g kuřecích prsou
200 g vepřové kýty
150 g anglické slaniny
2 cibule
špetka sečuánského pepře
1 lžička soli
2 lžíce oleje
100 ml ginu
1 lžíce hladké mouky
1 lžička sojové omáčky

recept nemá fotografii

Postup

Maso očistíme, opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme ho na větší kousky. Slaninu nakrájíme na silnější plátky a ty potom na větší dílky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na čtvrtky a rozebereme na plátky. Jednotlivé kousky masa, slaniny a cibule střídavě napichujeme na špejle nebo na kovové jehly.

Připravené špízy osolíme a opepříme, na pánvi rozpálíme olej a špízy pozvolna opékáme 15 až 20 minut. Těsně před koncem vlijeme do pánve gin, necháme chvíli prohřát a pak zapálíme. Oflambované jehly vyjmeme a dáme stranou, výpek v pánvi zaprášíme moukou a přilijeme malé množství vody. Za stálého míchání necháme povařit. Na závěr dochutíme sojovou omáčkou a přecedíme.

Špízy přelité šťávou podáváme s rýží a cherry rajčátky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 491x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Slovenská živáňská


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist