Gnocchi se špenátovou omáčkou

Suroviny

1 balíček gnocchi
2 ks kuřecí prsa
1 mražený špenát
2 trojúhelniky taveného sýra
4 stroužky česneku
200 ml smetany
sůl
mletý pepř
olej

recept nemá fotografii

Postup

Zmražený špenát si vyjmeme z mrazáku hodinku před přípravou a necháme ho povolit. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájené, osolené a opepřené kuřecí maso. Poté přidáme prolisovaný česnek, špenát, tavený sýr a zalijeme smetanou. Chvilku povaříme. Pokud je omáčka řídká, můžeme ji zlehka zaprášit moukou a pak samozřejme ještě povaříme alespoň 10 minut.
Nakonec přidáme uvařené gnocchi, promícháme a můžeme podávat.

Poznámka:
Smetanu lze použít tu na vaření (je méně tučná) nebo i tu na šlehání. Místo zmraženého špenátu lze samozřejmě použít čerstvý, pokud jej máme k dispozici. Gnocchi jsou vlasně noky, malé knedlíčky z brambor, mouky a dalších surovin. Lze je koupit hotové (zmražené), ale samozřejmě si je můžete udělat i doma.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 111x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Gnocchi se špenátovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist