Smažená játra

Suroviny

800 g vepřových jater
300 g strouhanky
1 vejce
1 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce hladké mouky
mletý pepř
sůl

olej na smažení
broskvový a brusinkový kompot

recept nemá fotografii

Postup

Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky široké asi 2 cm. Ty opepříme a poprášíme hladkou moukou. V misce rozšleháme vejce s jogurtem a špetkou soli, v této směsi játra obalíme a nakonec je obalíme ve strouhance.
Obalená játra smažíme na oleji, buď na pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Smažíme je pomaleji, z každé strany asi 6 minut.

Usmažená játra vyjmeme a položíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Na talíři doplníme každou porci jater půlkou kompotované broskve, do důlku po pecce dáme kopeček brusinkového kompotu.

Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 007x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Smažená játra


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist