Jahodová polévka

Suroviny

250 g čerstvých jahod
1/4 l suchého bílého vína
90 g cukru
kousek citronové kůry
1/4 l pomerančové šťávy
snítky máty na ozdobu

recept nemá fotografii

Postup

Do kastrolu nalijeme víno, přidáme cukr a po uvedení do varu 5 minut vaříme. Odstavíme z ohně, dle chuti přidáme citronovou kůru a necháme vychladnout. Poté kůru vyndáme, přidme očištěné a bez stopek nakrájené jahody (4 celé necháme na zdobení). Jahody s oslazeným vínem rozmixujeme. Vzniklý krém vyklopíme do velké mísy a přimícháme pomerančovou šťávu. Zakryjeme a necháme aspoň 3 hodiny chladit.

Těsně před podáváním ozdobíme zbylými jahodami a snítkami máty.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 397x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jahodová polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist