Husa na smetaně s vínem

Suroviny

1 husa (cca 3 kg)
2 lžíce hladké mouky
5 mladých cibulí
2 dl smetany na vaření
1 lžíce mletého zázvoru
2 dl bílého vína
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Husu omyjeme, očistíme a zevnitř i na povrchu jí osolíme, okořeníme zázvorem a nahrubo mletým pepřem. Dáme jí na pekáč hřbetem nahoru, přidáme polovinu rozkrojené cibule a nové koření. Podlijeme horkou vodou, zakryjeme a dáme péct při 200 °C asi na 100 - 130 minut. Při pečení dle potřeby podléváme teplou vodou a maso poléváme vypečenou šťávou.

Ve druhé polovině pečení husu obrátíme břichem nahoru a pečeme, dokud není ze všech stran měkká a zlatá. Přilijeme víno. Ke konci pečení husu už šťávou nepoléváme a nezakrýváme, aby kůže zůstala křupavá.

Upečenou husu vyndáme z pekáče, šťávu přecedíme a cibuli můžeme propasírovat - jak má kdo rád. Šťávu zaprášíme moukou, přilijeme smetanu, rozmícháme a krátce povaříme. Pečenou husu naporcujeme a při podávání poléváme horkou šťávou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 905x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5,50 (počet: 2) 5,50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Husa na smetaně s vínem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist