Hovězí na víně

Suroviny

1 kg hovězí kýty
700 ml červeného vína
1 cibule
4 stroužky česneku
150 g slaniny
4 mrkve
150 g žampionů
svazek petrželky
3 lístky bobkového listu
10 kuliček černého pepře
20 g másla
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na kostky, mrkev a cibuli na velké kusy, vše dáme do hrnce, zalijeme vínem, přidáme bobkový list a černý pepř a necháme do druhého dne v chladu odležet.

V hrnci se silným dnem opečeme na másle slaninu, přidáme mrkev a cibuli z marinády a opečeme do zlatova. Zeleninu vyndáme a dáme stranou. Do hrnce přidáme nahrubo nasekaný česnek a okapané kousky masa. Až bude maso ze všech stran opečené, přilijeme víno i s kořením, ve kterém jsme maso marinovali, vrátíme zpět zeleninu, osolíme, přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme alespoň 2 hodiny, dokud není maso úplně měkké.

Na posledních 15 minut přidáme k masu očištěné a na velké kusy nakrájené žampiony. Podáváme posypané nasekanou petrželkou s bagetou nebo bramborovou kaší.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 009x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist