Španělská dušená kýta

Suroviny

1 - 2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule (najemno nakrájená)
600 g vepřové kýty (nakrájené na kousky)
1 lžíce mouky (se špetkou soli a pepře)
2 velké rozmačkané stroužky česneku
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
150 ml suchého sherry
500 ml hovězího vývaru
plná hrst hladkolisté petrželky
hrst mandlových lupínků

recept nemá fotografii

Postup

Olej zahřejeme v pánvi, přisypeme cibuli a opékáme asi 10 minut. Pak jí vyndáme a dáme jí stranou. Kousky masa poprášíme moukou a postupně je opečeme v pánvi. Je-li potřeba, přidáme trošku oleje. Pak do pánve vrátíme cibuli i všechno maso. Vmícháme česnek, kmín a papriku a pár minut opékáme. Přilijeme sherry a pomocí vařečky seškrábeme ze dna i stěn kastrolu všechny přípečky. Vlijeme vývar a 2 hodiny dusíme na mírném ohni. Podáváme posypané petrželkou a mandlovými lupínky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 728x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Španělská dušená kýta


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist