Zelný salát do zásoby

Suroviny

menší hlávka bílého zelí cca 1500 g
500 g papriky, nejlépe červené
250 g mrkve
200 g cibule
feferonky - je možno vynechat
1/2 sáčku Deka (na nakládání zeleniny)
200 g cukru krupice
120 - 130 ml octa
100 ml olivového oleje - je možno vynechat

ukázka receptu Zelný salát do zásoby
Posunovut vlevo
ukázka receptu Zelný salát do zásoby ukázka receptu Zelný salát do zásoby
Posunout vpravo

Postup

Zelí a očištěnou papriku nakrouháme na tenko, mrkev nahrubo nastrouháme a cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme cukr. Ocet smícháme s olejem, přidáme do něj polovinou Deka a rozmícháme. Nalijeme do salátu a všechno důkladně promícháme. Pokud je třeba, dochutíme octem nebo cukrem. Natlačíme do sklenic na závit a dáme do chladničky nebo na jiné chladnější místo na den až dva proležet. Pak odebíráme podle potřeby.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 846x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10,00 (počet: 1) 10,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelný salát do zásoby


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist