Svíčková od mamky
Suroviny
60 - 70 dkg masa ze svíčkové, falešné svíčkové (případně špalíček zadního hovězího)
20 dkg kořenové zeleniny (více mrkve, méně celeru)
1 cibule
1/4 l smetany
5 dkg slaniny
5-8 dkg tuku
5 pepřů
2 nová koření
bobkový list
tymián
sůl
lžička hl. mouky







Postup
Na oleji osmahneme cibuli, na tenko nakrájený špek, přidáme nové koření, celý pepř a bobkový list, osmahneme posolené maso po všech stranách, přidáme nastrouhanou petržel, mrkev, celer a tymián, podlijeme a pečeme zhruba 1-2 hodiny do změknutí (troubu předehřejeme na 180°C a asi po 10 minutách stáhneme na 160°C). Během pečení maso poléváme šťávou, stíráme napečený tuk ze stěn pekáče, v případě potřeby podlijeme.
Upečené maso vyndáme, nakrájíme na tenké plátky a uložíme do tepla. Z omáčky vyndáme koření, bobkový list (slaninu) a zbytek rozmixujeme. Přilijeme šlehačku, ve které rozmícháme mouku a necháme povařit.
Na talíři plátky masa ozdobíme brusinkami a kopečkem ušlehané šlehačky. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Poznámka: slaninou je možné maso prošpikovat
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 5,522x

Komentáře receptu Svíčková od mamky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!