Ravioli s ricottou a špenátem
Suroviny
Těsto:
500 g hladké mouky
4 žloutky
100 ml extra panenského olivového oleje
Náplň:
800 g sýru Ricotta
200 g jemně nakrájeného špenátu
3 vejce
2 lžíce parmazánu
1 lžíce pesta
sůl, pepř
Dále:
máslo
šalvěj
parmazán

Postup
Z mouky, žloutků a oleje připravíme těsto a vyválíme ho do tenké placky. Vykrájíme z něj kolečka. Z přísad na náplň umícháme hladký krém a kolečka těsta jím naplníme, přehneme, okraje stiskneme (nejlépe formičkou na ravioli). Vzniklé taštičky dáme do vroucí vody vařit asi na 3 minuty. Uvařené taštičky osmažíme na rozpálené pánvi na másle a šalvěji. Ihned podáváme posypané parmazánem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4,641x

Komentáře receptu Ravioli s ricottou a špenátem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!